Szeretettel köszöntelek a Mindennapok . közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Mindennapok . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mindennapok . közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Mindennapok . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mindennapok . közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Mindennapok . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Mindennapok . közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Mindennapok . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15+1 növény, amiről nem tudtad, hogy valójában így néz ki…
Rohanó világban élünk, és abszolút természetesnek vesszük, hogy a háztartásunkban fellelhető konyhai alapanyagok ott sorakoznak az üzletek polcain, arra várva, hogy megvásároljuk. De gondolkodtatok néha azon, hogy az általatok kedvelt/használt növények például hogy néznek ki az előtt, hogy feldolgozzák, és becsomagolják nektek? Tudjátok e, milyen a szezámmag, a csicseriborsó, a szegfűszeg? Tudod e, hogy egyes gyümölcsök/zöldségek fán, bokron, esetleg a föld alatt nőnek-e? Hát nézzünk akkor párat, biztos találsz te is néhány érdekeset köztük…
1. Rögtön elsőként kezdjük egy közkedvelt konyhai alapanyaggal.
Aki sütiket készít otthon, ez bizony sokszor előkerül Gyönyörű virága van, és meglepő módon a fa törzsén nőnek a termések…
És végül szárítva… igen, ez itt a KAKAÓ
2. Ahol kakaó van, onnan nem hiányozhat ez se. Rendkívül illatos fűszer, téli desszertek elmaradhatatlan ízesítője…
A nevében pedig benne van minden, amit róla tudni kell…
3. Felhasználható sütemények, kompótok, fagylaltok, krémek
és általában édes ételek, likőrök, édes levesek, mártások ízesítésére.
4. Ki korán kel, ilyet fogyaszt… – tisztelet a kivétel
A szüretelést kézzel végzik, mert csak a piros, érett magokat lehet leszedni.
5. A következő növény betakarításakor rendkívül óvatosnak kell lenni, mert a legkisebb rázkódás is nagy veszteséget okozhat, rengeteg szem veszhet kárba…
Ez pedig nem más, mint a SZEZÁMMAG
6. Szuper csemege, esti tévézéshez ideális… ha jól megnézzük a fotót, a formából kitalálható,
hogy mi is ez.
7. A növény érdekessége, hogy a virágok megtermékenyülés után a földbe húzódnak és ott nevelik magvaikat.
Mondjuk ha valamiről, erről biztos nem gondoltátok, hogy fán terem, ugye?
8. Szintén tévé nézős csemege, akár sósan, akár fagylaltban is fogyaszthatjuk…
ez pedig nem más, mint a PISZTÁCIA
9. Aprócska fűszernövény, ha közelebbről megnézzük, felismerhető jellegzetes formája.
Ettől függetlenül ez is azon fűszerek táborát erősíti, amiken eddig el se gondolkodtam, hogy nézhet ki vákumzacsi nélkül…
10. Éretlen magjait a borsóhoz hasonlóan főzeléknek, levesnek, éretten főzeléknek, köretnek (saláta, püré) fogyasztják. Pörkölt csemegeként is igen kedvelt, mivel íze a dióéhoz hasonló. Magját hazánkban régebben a babhoz hasonlóan fogyasztották, pörkölve kávépótlónak használták. Na mi ez?
11. Az egyik legismertebb, és legkeresettebb fűszer… A bogyókat különböző érési szakaszban leszedve, és feldolgozva kapjuk az eltérő aromájú fűszereket.
Ez alapján a végeredmény lehet fekete, fehér, zöld vagy rózsaszín
12. A cserje ecetben, sóban, olajban tartósított, még ki nem nyílott, fonnyasztott bimbóját fogyasztjuk.
(Már aki, mert én pl. még sose ettem ilyet…)
13. Annyit segítek, hogy fűszer…
A virág vörösesbarna bibéje egy aromás illatú, kesernyés fűszer, mely az ételt aranysárga színre festi.
14. Magyarországon sokáig dísznövényként tartották ezt a zöldséget, mely egyben gyógynövény is…
15. Ezt a zöldséget én már gyerekként is szerettem, főleg húslevesben. Felnőttként is megmaradt az imádat, és bár ma már egy cseppet okosabb vagyok, de bevallom, én gyerekkoromban simán azt hittem, hogy ez minikelkáposzta….
15+1 Tegye fel a kezét, aki korábban azt hitte, hogy az ananász fán terem…
|
|
Szántó Imréné Mária 5 napja új blogbejegyzést írt: Aranyosi Ervin: Gondolatok a Föld napján
Szántó Imréné Mária 5 napja új blogbejegyzést írt: Április 22, Itt az ideje, hogy megünnepeljük bolygónkat, azt a helyet, ahol élünk, a gyönyörű anyatermészetet.
Szántó Imréné Mária 1 hete új blogbejegyzést írt: Márai Sándor: AJÁNDÉK
Szántó Imréné Mária írta 1 hete a(z) Szeretett fórumtémában:
"Akinek rendben van az élete és a lelke, annak csak a ...
Szántó Imréné Mária írta 1 hete a(z) Szeretett fórumtémában:
A bizalom, a szeretet, az egymás iránti figyelem és összhang ...
Szántó Imréné Mária 1 hete új blogbejegyzést írt: Jó reggelt szép napot Mindenkinek !
Szántó Imréné Mária írta 2 hete a(z) Bölcs idézet. fórumtémában:
Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyék észre ott, ahol vagy, de ...
Szántó Imréné Mária írta 2 hete a(z) KELLEMES HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL.. képhez:
KELLEMES HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK SOK SZERETETTEL.
Szántó Imréné Mária írta 2 hete a(z) Ünnepeljenek szeretetben! képhez:
Szeretettel küldöm minden kedves betérőknek.
Szántó Imréné Mária írta 2 hete a(z) Szeretettel küldöm. képhez:
Szeretettel küldöm minden kedves betérőknek.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!