Minden ami körül vesz: FŐZZÜNK VALAMIT (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!

http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 6132 db
  • Videók - 6384 db
  • Blogbejegyzések - 6612 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!

http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 6132 db
  • Videók - 6384 db
  • Blogbejegyzések - 6612 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!

http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 6132 db
  • Videók - 6384 db
  • Blogbejegyzések - 6612 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!

http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 183 fő
  • Képek - 6132 db
  • Videók - 6384 db
  • Blogbejegyzések - 6612 db
  • Fórumtémák - 29 db
  • Linkek - 53 db

Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

FŐZZÜNK VALAMIT

Ezt a témát Csicsely Szabolcs és Dániel indította 13 éve

Nyaralunk maminál.Nagyon finomakat főz,és a kedvenc süteményeket süt nekünk.Számunkra ez öröm.Szeretjük mamát. Írjanak mit készítenek gyermekeiknek?Szeretettel Danitól és Szabitól.

Hozzászólások eddig: 39

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Fejér Gizella üzente 7 éve

Én szerintem mutatós torta és finom is lehet ..köszönöm

Válasz

Szabó Magdolna üzente 7 éve

Gesztenye torta sütés nélkül.Mestermű lett a torta, nem csak kinézetre, de ízre is! Hozzávalók

2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém: 2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
Elkészítés:A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.

Pethes Judit receptje!

Nekem nagyon finom és gyorsan Kész.

135557_963599572b99_s

torta.jpg

Válasz

Szabó Magdolna üzente 8 éve

Bögrés palacsinta - ez pörög most a netten !
Pofonegyszerű kimérni, elkészíteni. És isteni finom. Kell ennél több?
Hozzávalók:

(12 db normál méretű palacsintához)

1,5 bögre teáskanál tönköly liszt

0,5 bögre fehér liszt

2 bögre tej

4 tojás

4 evőkanál nyírfacukor

1 csipet só

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és apránként a tejet, így keverjük ki csomómentesre. A fehérjét verjük habbá, majd két részletbe tegyük hozzá, így nem törik össze.

A palacsintasütőt spricceljük meg egy kevés olajjal és tegyünk a tésztából egy merőkanállal a a közepére, majd habkártyával egyenletesen oszlassuk el. Süssük pár percig, majd fordítsuk meg és kb. 1 perc után mehet is a tányérra.

Vaníliás túróval töltöttem be. Ehhez az adaghoz kb. 50 dkg túró kell, hozzá 3-4 evőkanál tejföl, vaníliás cukor még akár mazsola is mehet bele, viszont akkor áztassuk be előtte.

130672_45cfd9d79f99_s

Palacsinta.jpg

Válasz

Szabó Magdolna üzente 8 éve

Bátran süsd meg őket!
Diós kifli

Hozzávalók kb. 40 darabhoz:

5 tojásfehérje

15 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

1 tk. rumaroma

40 dkg darált dió

15 dkg tortabevonó csokoládé

1 tk. olaj

Elkészítés:

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd a rumaromát is belekeverjük. Végül beleszórjuk a darált diót, és elkeverjük. A masszát bevonatos serpenyőben, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg kb. felére összeesik, besűrűsödik. A masszát tálcára simítjuk, és hagyjuk kihűlni.

2. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 140 C-fokra előmelegítjük. A masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk, és kiflivé sodorjuk. A tepsire rakosgatjuk, és kb. 25 percig sütjük. Rácsra rakosgatjuk, és hagyjuk kihűlni.

3. A csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat. A kiflik végét a csokoládéba mártjuk, hagyjuk megszáradni.

Tipp: mielőtt elkezdjük sütni a kifliket, kenjük meg tojásfehérjével, és forgassuk összevagdalt dióba!!! Még diósabb és nagyon különleges lesz!Porhanyós kifli édesen és sósan

Hozzávalók:

a tésztához:

40 dkg simaliszt

250 g margarin

1 nagy evőkanál zsír

1 dl tej

1 kocka élesztő

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

kakaós töltelék:

10 dkg margarin

10 dkg kristálycukor

3 evőkanál kakaó

a tetejére:

1 tojássárgája (vagy 0,5 dl cukros kávé)

a szóráshoz:

vaníliás porcukor

sós töltelék:

20 dkg főtt, füstölt darált húst

1 apróra vágott főtt tojást

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma



bors, ízlés szerint

füstölt sajt, reszelve

A hozzávalókat összegyúrjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a tésztába). A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd jó vékonyra kisodorjuk. Ezután négyszögeket vágunk belőle, megtöltjük őket a kakas töltelékkel (a hozzávalókat összekeverjük), és kifliket formálunk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A kifliket tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük felvert tojással vagy jó édes, cukrozott kávéval, majd a sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. A tetejükre még melegen vaníliás porcukrot szórunk.

Ha sós kifliket szeretnénk, akkor összekeverjük a füstölt darált húst a tojással, a kevés olajon megfonnyasztott hagymával, fokhagymával, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd a kiflikbe töltjük. A megtöltött kifliket felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.Nincs az a mennyiség, ami pillanatok alatt el ne fogyna.

130671_1ab106fd0e1e_s

porhanyós kifli.jpg

Válasz

Szabó Magdolna üzente 8 éve

A nagymama mindig így sütötte!
Egyszerű és sokféle lehet a kukoricaprósza, vagy ahogy sokan ismerik a málé. Kerülhet rá lekvárt, befőttet, aszalt vagy fagyasztott gyümölcsöt, tejfölt.

Hozzávalók 6 személyre:

35 dkg kukorica liszt

5 dl kefir esetleg joghurt

2-3 evőkanál cukor (én barna cukrot használtam)

1 citrom leve és reszelt héja ( a héj csak bio citromnál jó)

1 sütőpor

2 tojás

6 evőkanál olaj

csipetnyi só

fagyasztott meggy a tetejére

A száraz anyagokat összekeverjük, aztán jöhet bele a kefir, a tojás , a citromlé és a citrom héj. Habverővel összeforgatom, végül belecsorgatom az olajat. Egy nagy tepsit kikenek olajjal vagy zsírral és beleterítem a prószát. Nem baj, ha nem magas a tészta. Ekkor mehet rá a lekvár pöttyintve. Most fagyasztott meggyet szórtam a tetejére. A 180 fokra előmelegítette sütőben 25-35 perc alatt készül el. érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy tökéletes-e az állaga. Melegen a legfinomabb. Jó étvágyat!

130670_ccbcaab1a293_s

pite.jpeg

Válasz

Szabó Magdolna üzente 8 éve

Egy bögre gesztenyés kakaóval meséssé varázsolhatjuk a téli estéket.
Hozzávalók: 1 bögréhez
2 dl tej
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál méz
5 dkg gesztenyemassza
0,5 dl cukormentes habtejszín

A tejben elkeverjük a kakaóport és a mézet, majd felforraljuk. Még melegen összeturmixoljuk a gesztenyemasszával. Ha darabos marad, akár át is szűrhetjük.
A tejszínt simán is beleönthetjük vagy fel is verhetjük, ha úgy szeretjük jobban.
Próbáljátok meg.Nekem nagyon be vált.

Válasz

Szabó Magdolna üzente 9 éve

Köszönöm Gizike.
Nagyon kapos volt az egyszerű sütemény.
Szép napot.Üdv:Magdus.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Köszi Magdika a süti receptet ,tényleg egyszerű ,én nagyon szeretem a diós sütiket ,,,,,,jó délutáni teázást ...

Válasz

Szabó Magdolna üzente 9 éve

Egyszerű kevert diós (bögrés süti) próbál meg.

1 pohár darált dió
1 pohár cukor
1 pohár liszt
1 pohárnál kicsivel kevesebb tej
2 tojás
csipet só
1 csomag sütőpor

A sütőport a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. jól
keverjük össze, zsírozott, lisztezett tepsiben süssük meg.
Ha kész, kicsit kihűtjük, majd egyforma szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk, de telljes kihűlés után lapjára kettévágva valamilyen fínom lekvárral (a dióhoz a baracklekvár illik a leginkább) meg is kenhetjük. Ma ezt készítettem el.Üdv:Magdus.

Válasz

Szántó Imréné Mária üzente 9 éve

Hűsítő a melegbe.

A bodzavirágokat száraz napon szedjük le, lehetőleg késsel vagy ollóval (kevesebb virágpor hullik ki belőle), a közutaktól távol. Mossuk meg alaposan a virágokat, mert gyakran rovarok látogatják meg őket.

Amire szükséged lesz:

- Rengeteg bodzavirág, kb 100 fej (ha tudod számolni..)
- 5 kg cukor
- 8 citrom felszeletelve
- 8 lime felszeletelve
- 5 liter forró víz
- 150g citromsav

Elkészítése:

1. Helyezzük a virágokat, citrom- és limeszeleteket egy nagy, hőálló üvegedénybe, egyenletesen szórjuk bele a cukrot és öntsük le a forró vízzel.

2. Hagyjuk kihűlni és tegyük az ablakpárkányra 3 napig, lazán lefedve (de nem légmentesen lezárva, csak annyira, hogy a rovarok ne menjenek bele).

3. A harmadik napon szűrjük le a levét egy finom szűrőn keresztül, tegyük egy nagy fazékba, forraljuk fel, adjuk hozzá a citromsavat, keverjük el és főzzük 10 percig.

4. Öntsük tiszta üvegekbe, zárjuk le és tartsuk hűtőben. Vízzel felhigítva, citromszeletekkel, esetleg jégkockával tálaljuk!

Nagyon finom.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szántó Imréné Mária 6 napja új képet töltött fel:

Kellemes_husveti_unnepeket__kivanok_3_2197309_1097_s

Szántó Imréné Mária 6 napja új képet töltött fel:

Kellemes_husveti_unnepeket__kivanok_2_2197308_4198_s

Szántó Imréné Mária 6 napja új képet töltött fel:

Kellemes_husveti_unnepeket__kivanok__1_2197307_4389_s

Szántó Imréné Mária 6 napja új blogbejegyzést írt: Sárhelyi Erika: Napod leszek

Szántó Imréné Mária 6 napja új blogbejegyzést írt: Sárhelyi Erika: Elmondanám

Szántó Imréné Mária írta 1 hete a(z) Szeretett fórumtémában:

Szeretettel és tisztelettel köszöntjük az édesanyákat!

Szántó Imréné Mária 1 hete új blogbejegyzést írt: Anyáknapjára

Szántó Imréné Mária 1 hete új blogbejegyzést írt: Hűtlen idő - Édesanyámnak

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu