Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Minden ami körül vesz közösségi oldalán!
http://mindennapjaink.network.hu/ és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb..
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szántó Imréné Mária
Minden ami körül vesz vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Csicsely Szabolcs és Dániel indította 13 éve
Nyaralunk maminál.Nagyon finomakat főz,és a kedvenc süteményeket süt nekünk.Számunkra ez öröm.Szeretjük mamát. Írjanak mit készítenek gyermekeiknek?Szeretettel Danitól és Szabitól.
Hozzászólások eddig: 39
Fejér Gizella üzente 7 éve
Szabó Magdolna üzente 7 éve
Gesztenye torta sütés nélkül.Mestermű lett a torta, nem csak kinézetre, de ízre is! Hozzávalók
2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém: 2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
Elkészítés:A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
Pethes Judit receptje!
Nekem nagyon finom és gyorsan Kész.
Szabó Magdolna üzente 8 éve
Bögrés palacsinta - ez pörög most a netten !
Pofonegyszerű kimérni, elkészíteni. És isteni finom. Kell ennél több?
Hozzávalók:
(12 db normál méretű palacsintához)
1,5 bögre teáskanál tönköly liszt
0,5 bögre fehér liszt
2 bögre tej
4 tojás
4 evőkanál nyírfacukor
1 csipet só
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és apránként a tejet, így keverjük ki csomómentesre. A fehérjét verjük habbá, majd két részletbe tegyük hozzá, így nem törik össze.
A palacsintasütőt spricceljük meg egy kevés olajjal és tegyünk a tésztából egy merőkanállal a a közepére, majd habkártyával egyenletesen oszlassuk el. Süssük pár percig, majd fordítsuk meg és kb. 1 perc után mehet is a tányérra.
Vaníliás túróval töltöttem be. Ehhez az adaghoz kb. 50 dkg túró kell, hozzá 3-4 evőkanál tejföl, vaníliás cukor még akár mazsola is mehet bele, viszont akkor áztassuk be előtte.
Szabó Magdolna üzente 8 éve
Bátran süsd meg őket!
Diós kifli
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
5 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. rumaroma
40 dkg darált dió
15 dkg tortabevonó csokoládé
1 tk. olaj
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd a rumaromát is belekeverjük. Végül beleszórjuk a darált diót, és elkeverjük. A masszát bevonatos serpenyőben, közepes tűzön addig kevergetjük, amíg kb. felére összeesik, besűrűsödik. A masszát tálcára simítjuk, és hagyjuk kihűlni.
2. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A sütőt 140 C-fokra előmelegítjük. A masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk, és kiflivé sodorjuk. A tepsire rakosgatjuk, és kb. 25 percig sütjük. Rácsra rakosgatjuk, és hagyjuk kihűlni.
3. A csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, belekeverjük az olajat. A kiflik végét a csokoládéba mártjuk, hagyjuk megszáradni.
Tipp: mielőtt elkezdjük sütni a kifliket, kenjük meg tojásfehérjével, és forgassuk összevagdalt dióba!!! Még diósabb és nagyon különleges lesz!Porhanyós kifli édesen és sósan
Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg simaliszt
250 g margarin
1 nagy evőkanál zsír
1 dl tej
1 kocka élesztő
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
kakaós töltelék:
10 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
3 evőkanál kakaó
a tetejére:
1 tojássárgája (vagy 0,5 dl cukros kávé)
a szóráshoz:
vaníliás porcukor
sós töltelék:
20 dkg főtt, füstölt darált húst
1 apróra vágott főtt tojást
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors, ízlés szerint
füstölt sajt, reszelve
A hozzávalókat összegyúrjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsolni a tésztába). A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd jó vékonyra kisodorjuk. Ezután négyszögeket vágunk belőle, megtöltjük őket a kakas töltelékkel (a hozzávalókat összekeverjük), és kifliket formálunk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A kifliket tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük felvert tojással vagy jó édes, cukrozott kávéval, majd a sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. A tetejükre még melegen vaníliás porcukrot szórunk.
Ha sós kifliket szeretnénk, akkor összekeverjük a füstölt darált húst a tojással, a kevés olajon megfonnyasztott hagymával, fokhagymával, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, majd a kiflikbe töltjük. A megtöltött kifliket felvert tojással megkenjük, reszelt füstölt sajttal megszórjuk és pirosra sütjük.Nincs az a mennyiség, ami pillanatok alatt el ne fogyna.
Szabó Magdolna üzente 8 éve
A nagymama mindig így sütötte!
Egyszerű és sokféle lehet a kukoricaprósza, vagy ahogy sokan ismerik a málé. Kerülhet rá lekvárt, befőttet, aszalt vagy fagyasztott gyümölcsöt, tejfölt.
Hozzávalók 6 személyre:
35 dkg kukorica liszt
5 dl kefir esetleg joghurt
2-3 evőkanál cukor (én barna cukrot használtam)
1 citrom leve és reszelt héja ( a héj csak bio citromnál jó)
1 sütőpor
2 tojás
6 evőkanál olaj
csipetnyi só
fagyasztott meggy a tetejére
A száraz anyagokat összekeverjük, aztán jöhet bele a kefir, a tojás , a citromlé és a citrom héj. Habverővel összeforgatom, végül belecsorgatom az olajat. Egy nagy tepsit kikenek olajjal vagy zsírral és beleterítem a prószát. Nem baj, ha nem magas a tészta. Ekkor mehet rá a lekvár pöttyintve. Most fagyasztott meggyet szórtam a tetejére. A 180 fokra előmelegítette sütőben 25-35 perc alatt készül el. érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy tökéletes-e az állaga. Melegen a legfinomabb. Jó étvágyat!
Szabó Magdolna üzente 8 éve
Egy bögre gesztenyés kakaóval meséssé varázsolhatjuk a téli estéket.
Hozzávalók: 1 bögréhez
2 dl tej
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál méz
5 dkg gesztenyemassza
0,5 dl cukormentes habtejszín
A tejben elkeverjük a kakaóport és a mézet, majd felforraljuk. Még melegen összeturmixoljuk a gesztenyemasszával. Ha darabos marad, akár át is szűrhetjük.
A tejszínt simán is beleönthetjük vagy fel is verhetjük, ha úgy szeretjük jobban.
Próbáljátok meg.Nekem nagyon be vált.
Szabó Magdolna üzente 9 éve
[Törölt felhasználó] üzente 9 éve
Köszi Magdika a süti receptet ,tényleg egyszerű ,én nagyon szeretem a diós sütiket ,,,,,,jó délutáni teázást ...
Szabó Magdolna üzente 9 éve
Egyszerű kevert diós (bögrés süti) próbál meg.
1 pohár darált dió
1 pohár cukor
1 pohár liszt
1 pohárnál kicsivel kevesebb tej
2 tojás
csipet só
1 csomag sütőpor
A sütőport a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. jól
keverjük össze, zsírozott, lisztezett tepsiben süssük meg.
Ha kész, kicsit kihűtjük, majd egyforma szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk, de telljes kihűlés után lapjára kettévágva valamilyen fínom lekvárral (a dióhoz a baracklekvár illik a leginkább) meg is kenhetjük. Ma ezt készítettem el.Üdv:Magdus.
Szántó Imréné Mária üzente 9 éve
Hűsítő a melegbe.
A bodzavirágokat száraz napon szedjük le, lehetőleg késsel vagy ollóval (kevesebb virágpor hullik ki belőle), a közutaktól távol. Mossuk meg alaposan a virágokat, mert gyakran rovarok látogatják meg őket.
Amire szükséged lesz:
- Rengeteg bodzavirág, kb 100 fej (ha tudod számolni..)
- 5 kg cukor
- 8 citrom felszeletelve
- 8 lime felszeletelve
- 5 liter forró víz
- 150g citromsav
Elkészítése:
1. Helyezzük a virágokat, citrom- és limeszeleteket egy nagy, hőálló üvegedénybe, egyenletesen szórjuk bele a cukrot és öntsük le a forró vízzel.
2. Hagyjuk kihűlni és tegyük az ablakpárkányra 3 napig, lazán lefedve (de nem légmentesen lezárva, csak annyira, hogy a rovarok ne menjenek bele).
3. A harmadik napon szűrjük le a levét egy finom szűrőn keresztül, tegyük egy nagy fazékba, forraljuk fel, adjuk hozzá a citromsavat, keverjük el és főzzük 10 percig.
4. Öntsük tiszta üvegekbe, zárjuk le és tartsuk hűtőben. Vízzel felhigítva, citromszeletekkel, esetleg jégkockával tálaljuk!
Nagyon finom.
Szántó Imréné Mária 6 napja új képet töltött fel:
Szántó Imréné Mária 6 napja új képet töltött fel:
Szántó Imréné Mária 6 napja új képet töltött fel:
Szántó Imréné Mária 6 napja új blogbejegyzést írt: Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Szántó Imréné Mária 6 napja új blogbejegyzést írt: Sárhelyi Erika: Napod leszek
Szántó Imréné Mária 6 napja új blogbejegyzést írt: Sárhelyi Erika: Lángfelhők alatt
Szántó Imréné Mária 6 napja új blogbejegyzést írt: Sárhelyi Erika: Elmondanám
Szántó Imréné Mária írta 1 hete a(z) Szeretett fórumtémában:
Szeretettel és tisztelettel köszöntjük az édesanyákat!
Szántó Imréné Mária 1 hete új blogbejegyzést írt: Anyáknapjára
Szántó Imréné Mária 1 hete új blogbejegyzést írt: Hűtlen idő - Édesanyámnak
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás